Άγιος Βαλεντίνος: Ρομαντικές ιδέες για αξέχαστες εμπειρίες!
top of page

Άγιος Βαλεντίνος: Ρομαντικές ιδέες για αξέχαστες εμπειρίες!





Ήρθε και εφέτο η γιορτή (των ανθοπωλείων και των ζαχαροπλαστείων, η γιορτή των εσωρουχάδικων και των ξενοδοχείων ημιδιαμονής) του αγνού, ρομαντικού και άσπιλου έρωτα. Η γιορτή, μπορεί να είναι το όνειρο κάποιου ότι (επιτέλους) θα ζευγαρώσει (για να το πω κομψά) ή ο εφιάλτης κάποιου άλλου, ότι εάν δεν προγραμματίσει τίποτα θα αργήσει πολύ να (ξανα) ζευγαρώσει.


Μέσα σε αυτό το κατανυκτικό και καθόλου βεβιασμένο κλίμα για την εκδήλωση του έρωτα, ιδού μερικές ιδέες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες αναπαραγωγής ή να γλιτώσετε την γκρίνια. Εκτός από το κανονικό ρομαντικό δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο, υπάρχουν υπέροχα ρομαντικά μέρη στην Ελβετία (μόνο για το χειμώνα) όπου μπορείτε να το απολαύσετε με το αγαπημένο σας πρόσωπο.


Pilatus (όχι ο Pontius)

Το ξενοδοχείο στην κορυφή του όρους Pilatus είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Ένα δείπνο στην κορυφή ενός βουνού με θέα που κόβει την ανάσα μπορεί να είναι ένα καλό ρομαντικό δώρο. Μην έχετε καμιά φαεινή ιδέα μόνο να το ανεβείτε με τα πόδια εκείνη την ημέρα, γιατί μάλλον δεν θα βγει σε καλό (ιδίως εάν δεν είστε γυμνασμένοι).


Jungfraubahn

Μια βόλτα με το Jungfraubahn, του μεγαλύτερου σιδηρόδρομου στην Ελβετία αλλά και στην Ευρώπη μήκους 3454 μέτρων και μια διανυκτέρευση σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής Jungfrau θα κάνουν αυτή την ξεχωριστή μέρα αξέχαστη. Εάν μεταφραστεί το Jungfraubahn τότε σημαίνει σταθμός της νέας κοπέλας. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Μαζί μου έλα πάνω από τα σύννεφα και τις Ελβετικές Άλπεις

Τίποτα καλύτερο από ένα αξέχαστο ραντεβού με ελικόπτερο για μια βόλτα πάνω από τις Ελβετικές Άλπεις. Καταπληκτική θέα σε συνδυασμό με υπέροχη περιπέτεια. Πριν το κάνετε βεβαιωθείτε ότι το έτερον ήμισυ ζαλίζεται από τον έρωτά σας μόνο και όχι από την υψοφοβία.

©Iglu-Dorf

Φωτιά στο ιγκλού

Η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί. Και αυτό είναι αναμενόμενο σε ένα από τα ιγκλού γύρω από το Νταβός. Ενημερωτικά το φαινόμενο στο οποίο πάγος ζεσταίνεται πολύ και γίνεται αέρας, ονομάζεται εξάχνωση (να μαθαίνουμε και τίποτα χρήσιμο, έτσι;)


Διανυκτέρευση σε Μογγολική σκηνή

Μια συγκλονιστική και brutal εμπειρία για ένα ζευγάρι είναι ο ύπνος σε ένα yurt, ένα είδος μογγολικής σκηνής, σε ένα από τα μέρη στην ελβετική Λαπωνία. Το έτερον ήμισυ θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα εάν ήταν fan του Ηρακλή, της Ζήνα(ς) δε γουόριορ πρινσες και του Κόναν του Βάρβαρου.


Μεταμεσονύχτια βόλτα με το τρένο με το Rhätische Bahn

Καθημερινά από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιούνται εκδρομές κάτω από το φώς του φεγγαριού στο Rhätische Bahn. Το ξεχωριστό αυτό τρένο αναχωρεί από το St Moritz στις 6:15 μ.μ., ταξιδεύοντας μέσω του πευκόδασους της Pontresina, φθάνοντας πίσω στο St Moritz στις 23:15.

Για να ολοκληρώσετε αυτή τη ρομαντική βραδιά, το φοντί τυριού σερβίρεται στο Albergo Ristorante Alp Grüm σε υψόμετρο πάνω από 2 χιλιόμέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας!


Spa στην Ζυρίχη

©Hürlimannbad & Spa Zürich

Για τα κουρασμένα παλικάρια. Για τους που-να-τρέχω-τώρα. Για τους -ας-το-κλείσω-τελευταία-στιγμή-. Μια επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά της Ζυρίχης θα ζεστάνει την καρδιά και το σώμα σας για αυτό το αξέχαστο ραντεβού.






Bonus για τους λάτρεις της ιστορίας: Η πρώτη έκδοση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελβετία ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 1949, όταν, με πρωτοβουλία κηπευτών, παραδόθηκαν λουλούδια, κουτιά με σοκολάτες και μπαλόνια σε ζευγάρια που περπατούσαν στους δρόμους.


Bonus μουσικό για τους ‘’Φιόνα μοναδική μου αγάπη’’




Enjoy! Κάθε μέρα, όχι μόνο αυτήν την ημέρα!


katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page