top of page

Top 5 Μαγικές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Ελβετίας


Έψαξα, ρώτησα, έμαθα… και σας τις παρουσιάζω! Το νου σας όμως γιατί οι περισσότερες είναι ανοιχτές έως τις 24 Δεκεμβρίου!


Ζυρίχη: Christkindlimarkt

Κρυουλιάρηδες όλου του κόσμου ενωθείτε (και ζεσταθείτε)!

Η χριστουγεννιάτικη αγορά που πραγματοποιείται στον Κεντρικό Σταθμό της Ζυρίχης είναι μια από τις μεγαλύτερες εσωτερικές χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Η αποβίβασή σας από το τρένο (εάν το επιλέξετε ως μέσο μεταφοράς), θα συνδυαστεί με το ακαταμάχητο άρωμα του ζεστού κρασιού (Glühwein) και της κανέλας.

Κάνοντας ποδήλατο ανάβετε το δέντρο!

Το απόλυτο highlight του Christkindlimarkt είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων, το οποίο φέτος λόγω της ενεργειακής κρίσης, φωτίζεται πλήρως μόνον όταν κάποιος ποδηλατεί πραγματικά γρήγορα, κάτι που ενθαρρύνει τους επισκέπτες (ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά) να σταματούν και να δοκιμάζουν κάνοντας πετάλι με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουν στηθεί γύρω από το δέντρο.

Christkindlimarkt Hauptbahnhof Zurich opening hours
Christkindlimarkt Hauptbahnhof Zurich opening hours

Διεύθυνση


Christkindlimarkt

Hauptbahnhof Zurich

8001 Zurich


Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.zuerich.com/de/besuchen/shopping/christkindlimarkt








Βασιλεία: Christmas market Münsterplatz


Μπροστά από τον ιστορικό καθεδρικό ναό βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Βασιλείας, η οποία είναι πιο έξοχα διακοσμημένη την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι επισκέπτες λατρεύουν να έρχονται εδώ και να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα καθώς θαυμάζουν τα υπέροχα φώτα - η πλατεία έχει μια πραγματική αίσθηση παραμυθιού.

Christmas market Münsterplatz Basel Opening Hours
Christmas market Münsterplatz Basel Opening Hours

Αποκορύφωμα των Χριστουγέννων της Βασιλείας είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Münsterplatz από το 2011, η οποία ψηφίστηκε ως η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη για το 2021 από την κατάταξη «Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί»


Διεύθυνση

Münsterplatz 4001 Basel


Περισσότερες Πληροφορίες:


Λωζάνη: La Terrasse des Amis


Στην οροφή του Fnac θα στεγαστεί ξανά το μπαρ των Jeunesses Campagnardes Vaudoises, καθώς και η σκηνή Belvédère με τα νόστιμα φοντί της. Μην ξεχάσετε να κλείσετε το τραπέζι σας μέσα στο γιγάντιο fondue pot του Mondial de Fondue και δοκιμάστε το ομαδικό σας πνεύμα λύνοντας τους γρίφους του escape room!


BEL AIR PLACE, Bo Noel Lausanne

Rue Haldimand 20, 1003 Lausanne

Περισσότερες Πληροφορίες: https://bo-noel.ch/terrasse-des-amis/


Μοντρέ: Ο ιπτάμενος Άγιος Βασίλης στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά


Τί είναι αυτό στον ουρανό; Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Όχι είναι ο Άη Βασίλης! H Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Montreux πρώτη σε κατάταξη στις αντίστοιχες αγορές της Ευρώπης φέρνει κάθε χρόνο μια επιπλέον νότα μαγείας κάτω από τους φοίνικες της Ριβιέρα του Montreux. Για ένα μήνα, οι όχθες της λίμνης υποδέχονται περισσότερους από 170 εμπόρους, τεχνίτες και ιδιοκτήτες εστιατορίων εγκατεστημένους σε φωτισμένα σαλέ. Μια μαγεία για μικρούς και μεγάλους, ειδικά όταν ο Άγιος Βασίλης πετάει πάνω από την περιοχή με το έλκηθρο του (καθημερινά στις 5, 6 και 7 το απόγευμα, καθώς και στις 4 το απόγευμα τα Σάββατα)!



Περισσότερες πληροοφορίες:


Λουκέρνη: Rudolfs Weihnacht, Inseli-Park Luzern


Ρούντολφ το ελαφάαακι.. ωπ φοντύ είναι αυτό;

Εάν είστε γκουρμεδιάρης ή λιχούδης όπως εγώ το θα απολαύσετε την ζεστή ατμόσφαιρα με το κλασικό τυρί στο σαλέ fondue RUDOLFS. Εάν από την άλλη αγαπάτε τα αθλητικά μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή την μπύρα σας δίπλα στο τζάκι, στο μικρό αθλητικό σαλέ δίπλα στη λίμνη, όπου το βράδυ σας φιλοξενεί ένα μουσικό πρόγραμμα ή ζωντανές μεταδόσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Προσοχή το συγκεκριμένο θα χρειαστεί κράτηση.


Inseli-Park Luzern

Werftsteg

6005 Luzern

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.rudolfs.ch/fondue-chalet


Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Ελβετίας ικανοποιούν όλους τους επισκέπτες:

😋Λιχούδηδες. Θα δείτε από γύρο πίτα, -ναι και στην Λουκέρνη παίζει ωραιότατο- έως τάπας και κλασσικό φοντύ.

🍷Εραστές του κρασιού. Το #Glühwein ρέει άφθονο και ζεστό, -οι φίλοι Sommelier μην πέσετε να με φάτε-, οι υπόλοιποι πιείτε ένα ποτηράκι και για εμένα που έχω να πιω δύο χρόνια λόγω ενδιαφέρουσας...

🍬Γλυκατζήδες. Θα βρείτε τοπικά γλυκά τύπου λουκουμάδες, κρέπες αλλά και πιο παραδοσιακά.

🥗Φανατικούς της υγιεινής διατροφής. Θα έχετε επιλογές όπως ξηροί καρποί, κάστανα κλπ.

🔒Λάτρεις των γρίφων. Υπάρχει escape room!

🎁Λάτρεις των αγορών, τα λόγια είναι περιττά.


katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page