top of page

Εκδρομή στο φαράγγι του Aareschlucht

Από τις πτήσεις με αεροπλάνο, στις καταρριχήσεις σε φαράγγια!

(εναλλακτικός υπότιτλος, που το πας βρε τρελή το παιδί)


Καταρχάς να ενημερώσω τις απανταχού κοινωνικές υπηρεσίες ότι κατά την διάρκεια (και) αυτής της εκδρομής, κανένα βρέφος δεν κινδύνεψε, (ναι άγιο είχαμε και πάλι).


Ούτε καταρρίχηση κάναμε. Απλά απολαύσαμε ένα από τα πιο ωραία κομμάτια της ζωής στην Ελβετία: μια εξόρμηση στην φύση!

Εδώ τα τοπία είναι μαγευτικά και πάντα υπάρχει ένα καινούριο μέρος για εξερεύνηση. Από πλευράς κουλτούρας δεν θα δεις Ελβετούς να κάθονται σε καφετέριες για 4 ώρες, εικόνα πολύ συνηθισμένη στην Ελλάδα. Αντίθετα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να φοράνε τα εκδρομικά τους ρούχα (ναι, είναι ειδικά συνήθως αδιάβροχα παντελόνια και ορειβατικά μποτάκια), να παίρνουν τα μπαστουνάκια τους ανά χείρας (αλλιώς γνωστά ως μπατόν ορειβασίας) και ξεκινούν τις πεζοπορίες. Οι γονείς πολλές φορές ‘’φοράνε’’ τα παιδιά σε ειδικούς μάρσιπους όταν οι διαδρομές δεν είναι προσβάσιμες από καρότσια και τα μωρά είναι πολύ μικρά για να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις.


Από πλευράς κουλτούρας δεν θα δεις Ελβετούς να κάθονται 4 ώρες σε καφετέριες. Αντίθετα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να φοράνε εκδρομικά ρούχα, να παίρνουν μπατόν ορειβασίας και να ξεκινούν τις πεζοπορίες.

Ένα από τα πράγματα που με εντυπωσιάζει εδώ στην Ελβετία είναι πόσο προσβάσιμοι είναι οι χώροι, ακόμα και εξωτερικές διαδρομές σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και οικογένειες με καρότσια. Στην φάση την δική μας - παιδικό καρότσι συν προχωρημένη εγκυμοσύνη - η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες μου ήταν αρκετά χαμηλές στο τί θα μπορούσαμε να κάνουμε από πλευράς εκδρομών και διαδρομών.


Το καλό βέβαια όταν έχεις χαμηλές προσδοκίες είναι ότι εκπλήσσεσαι ευχάριστα. Ο φίλος μου ο Βασίλης, μέγας φυσιολάτρης μας πρότεινε να πάμε βόλτα στο φαράγγι του Aareschlucht (όχι παιδιά δεν ανέβηκε η γάτα στο πληκτρολόγιο, έτσι γράφεται), όπως και κάναμε.



Γιατί να το επισκεφθείς;

Το φαράγγι Aareschlucht ή Aare Gorge (στα αγγλικά) είναι ένα φυσικό θαύμα μήκους 1.400 μέτρων και βάθους 200 μέτρων. Χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να περπατήσεις μέσα από το επιβλητικό φαράγγι. Είναι ένας εύκολος και ασφαλής περίπατος, ο οποίος γίνεται κατά μήκος του ποταμού και μέσα από σήραγγες. Με καροτσάκι η διαδρομή είναι περίπου στα 30 λεπτά, καθώς από ένα σημείο και μετά έχει σκαλιά. Εάν υπάρχει καλή θέληση και είστε δύο άτομα μπορείτε να πάρετε το καρότσι στα χέρια. Εάν όχι ακόμη και αυτό το κομμάτι της διαδρομής είναι εξαιρετικό, αξίζει να το δείτε!



Όταν βρέχει, το φαράγγι είναι πολύ εντυπωσιακό με τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα και, εν μέρει, τους μεγάλους καταρράκτες. Το φαράγγι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Με τη σταθερή δροσερή θερμοκρασία του, το φαράγγι Aareschlucht είναι φυσικά αναζωογονητικό – καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα. Όταν βρέχει, το φαράγγι είναι πολύ εντυπωσιακό με τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα και, εν μέρει, τους μεγάλους καταρράκτες. Το φαράγγι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όλες τις καιρικές συνθήκες.




Λίγο που δεν ήμασταν εκεί για τάμα, λίγο που μας λυπήθηκε η κυρία που έκοβε τα εισιτήρια, μας ενημέρωσε καλύτερα να πάμε από την δυτική είσοδο όπου το παιδικό καρότσι έχει απρόσκοπτη πρόσβαση και εγώ δεν θα άφηνα τους πνεύμονές μου πάνω σε κάποιο σκαλοπάτι.


Προσοχή στην πρόσβαση: Δύο πόρτες έχει η ζωή δύο και το φαράγγι του Aareschlucht

Το φαράγγι Aareschlucht έχει δύο εισόδους. Στην αρχή πήγαμε από την ανατολική είσοδο, κάτι που απεδείχθη μέγα σφάλμα γιατί εκεί σε περιμένουν τόσα σκαλιά όσα περίπου υπάρχουν και στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο, η οποία btw είναι πολύ ωραία, εάν δεν έχεις πάει -και μπορείς- να πας. Λίγο που δεν ήμασταν εκεί για τάμα, λίγο που μας λυπήθηκε η κυρία που έκοβε τα εισιτήρια, μας ενημέρωσε καλύτερα να πάμε από την δυτική είσοδο (10-15’ λεπτά απόσταση με το αμάξι) όπου θα είχε απρόσκοπτη πρόσβαση το παιδικό καρότσι και εγώ δεν θα άφηνα τους πνεύμονές μου πάνω σε κάποιο σκαλοπάτι. Στην έξοδο μας περίμενε η ευχάριστη έκπληξη της παιδικής χαράς, την οποία η μπομπιρέλιους τίμησε ιδιαιτέρως.


Κόστος Εισόδου

Ατομικά: 10.00 CHF

Παιδιά κάτω των 6 ετών: δωρεάν



Παιδιά 6 - 16 ετών: 6,50 CHF


Πληροφορίες για ωράρια και ημέρες λειτουργίας

https://aareschlucht.ch/en/Info/information


katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page