Φίλιππος Πλιάτσικας: Δεν βάζω στόχους αναρρίχησης αλλά στόχους ουσίας...
top of page

Φίλιππος Πλιάτσικας: Δεν βάζω στόχους αναρρίχησης αλλά στόχους ουσίας...

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλά αποκλειστικά στο mylifeinswitzerland.com με αφορμή την εξαιρετική συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Ζυρίχη που διοργάνωσε η Apazidis Entertainment.

 


Στον απόηχο της συναυλίας των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Ελβετία, -η οποία ελπίζω ότι δεν θα είναι και η τελευταία γιατί ήταν εξαιρετική- είχα την τιμή να συναντήσω τον Φίλιππο Πλιάτσικα και να μου δώσει συνέντευξη για το blog. Δεν με εντυπωσίασε τόσο το καλλιτεχνικό του βεληνεκές (στις συνεργασίες του συγκαταλέγονται οι  R.E.M., ο Sting, η Χάρις Αλεξίου, οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Ρέμος αλλά και άλλοι), όσο η ζεστασιά και η καλοσύνη που εξέπεμπε.  Όσο μεγαλώνω, τόσο εκτιμώ τους ανθρώπους οι οποίοι παρόλη την επιτυχία που βιώνουν, την φήμη, τα χρήματα και την αναγνώριση παραμένουν σεμνοί, ευγενείς, με άλλα λόγια ανθρώπινοι. Όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο με εντυπωσιάζουν οι μακριές περγαμηνές, τα βαριά βιογραφικά, και τόσο περισσότερο με εντυπωσιάζει το ήθος και οι χαρακτήρες των ανθρώπων, οι οποίοι ενώ δεν έχουν τίποτα να χάσουν, επιλέγουν συνειδητά να είναι καλοί άνθρωποι.


 Όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο με εντυπωσιάζουν οι μακριές περγαμηνές, τα βαριά βιογραφικά, και τόσο περισσότερο με εντυπωσιάζει το ήθος και οι χαρακτήρες των ανθρώπων, οι οποίοι ενώ δεν έχουν τίποτα να χάσουν, επιλέγουν συνειδητά να είναι καλοί άνθρωποι.

 

Πώς σας φάνηκε η Ελβετία; Πώς σας φάνηκε το κοινό στις συναυλίες εδώ;

Η Ζυρίχη είναι μια εξαιρετική πόλη, πολύ όμορφη. Μας έκανε ιδιαίτερα πολύ μεγάλη εντύπωση η φιλόξενη ατμόσφαιρα που έχει καθώς και η πολύ όμορφη αισθητική της, αλλά την πιο ωραία έκπληξη μας την επιφύλασσέ ο κόσμος εχθές το βράδυ και φαντάζομαι και σήμερα με αυτήν την τόσο μεγάλη ζεστή αγκαλιά. Η χθεσινή συναυλία ήταν πραγματικά πολύ ωραία όντως, πολύ ζεστή, πολύ ανθρώπινη, με πολύ ενέργεια και πάθος. Οι μουσικοί για αυτά ζούμε! Για αυτές τις στιγμές! Αυτή είναι η χαρά μας…


Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας συναυλιακά;

Έχουν γίνει πολλές συναυλίες, αλλά μία από τις πιο σημαντικές ίσως η πιο σημαντική ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Αυτή ήταν μια συναυλία που ξεχώρισε γιατί είχε τέτοιο πάθος γιατί είχε τέτοια δύναμη και ήταν και 100.000 άνθρωποι πράγμα που είναι ασυνήθιστο τουλάχιστον για εμάς που είμαστε Έλληνες…

 

Υπάρχει κάποια συνεργασία με μπάντα ή καλλιτέχνη του θα θέλατε να πραγματοποιήσετε και δεν το έχετε κάνει ακόμα;

Όχι. Μας κινούν τα τραγούδια…Ανάλογα με το τι επιτάσσει καλλιτεχνικά ή τονικά, η κάθε παραγωγή το κάθε καλλιτεχνικό αντικείμενο που κάθε φορά δημιουργούμε. Με βάση αυτό κινούμαστε και αυτό μας οδηγεί στις συνεργασίες και εάν θα έπρεπε κάποιος άνθρωπος να συμμετέχει ή όχι.

 

Εάν καταστρεφόταν ο κόσμος αύριο και οι επιζώντες θα μπορούσαν να σώσουν ένα τραγούδι ή ένα  δίσκο των ΠΥΞ ΛΑΞ ποιος θα ήταν αυτός;

Εάν καταστρεφόταν ο κόσμος αύριο δεν θα υπήρχε καμία σκέψη τί θα αφήσουμε πίσω… Το πιο ωραίο θα ήταν οι επιζώντες, εάν υπήρχαν να κρατήσουνε πράγματα, και μέσα σε αυτά εάν είχαν την ανάγκη να κρατήσουν έναν δικό μας δίσκο, ωραίο θα ήταν. Το θέμα, μια που το ανέφερες είναι να μην καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι τον πλανήτη. Αυτό είναι το πιο βασικό ζήτημα. Να μην καταφέρουμε και καταστρέψουμε τον πλανήτη.  


Δεν βάζουμε στόχους αναρρίχησης… Οι στόχοι είναι να διατηρούμε την ουσία μέσα στην ίδια μας τη ζωή… Με άλλα λόγια να μην ζήσουμε μια ζωή περνώντας ξυστά από την ουσία αλλά να ζήσουμε μέσα σε ένα ουσιώδες περίβλημα, το οποίο να μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα, να εξελιχθούμε, να φτάσουμε κάπου.  

Έχοντας κατακτήσει την κορυφή στο μουσικό στερέωμα, τι στόχοι έρχονται μετά;

Προσωπικά δεν βάζω στόχους και ξέρω ότι και τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτσι… Δεν βάζουμε τέτοιου είδους στόχους αναρρίχησης… Οι στόχοι είναι να διατηρούμε την ουσία μέσα στην καθημερινότητα, μέσα στην ίδια μας τη ζωή… Να υπάρξουν πράγματα που μας αφορούν αληθινά.  Με άλλα λόγια να μην ζήσουμε μια ζωή περνώντας ξυστά από την ουσία αλλά να ζήσουμε μέσα σε ένα ουσιώδες περίβλημα, το οποίο να μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα, να εξελιχθούμε, να φτάσουμε κάπου. Αυτό είναι το μετά για εμάς…


Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βγάλουμε νέο δίσκο με τους ΠΥΞ ΛΑΞ αλλά πιο πολύ εκτονώνουμε τις προσωπικές μας ανάγκες στα προσωπικά μας άλμπουμ.

Θα βγάλετε καινούριο δίσκο;

Βγάζουμε προσωπικά άλμπουμ, έχουμε πρόσφατα κυκλοφορήσει και ο Μπάμπης (σ.σ. Στόκας) και εγώ… Σαν ΠΥΞ ΛΑΞ το σκεφτόμαστε, δεν είμαστε πολύ σίγουροι για αυτό… ακόμα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλά νομίζω ότι πιο πολύ εκτονώνουμε τις προσωπικές μας ανάγκες στα προσωπικά μας άλμπουμ γιατί με τους ΠΥΞ ΛΑΞ πρέπει να υπάρχει σωστό χρονικό σημείο για να γίνει κάτι τέτοιο… για όλους μας.

 

Θα σκεφτόσασταν να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Πολιτικά όντα είμαστε όλοι, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαστε όλοι.  Θα έπρεπε να έχουμε πολιτική προσέγγιση και στάση απέναντι στα πράγματα… Για να σας απαντήσω όμως, μέσα από το φίλτρο το κομματικό όχι. Υπάρχει μεγάλη τοξικότητα, το κομματικό φίλτρο είναι πολύ στρεβλό και δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο.

 

Το άλμπουμ «Αφιερωμένο» του Φίλιππου Πλιάτσικα κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Απριλίου.

Στο μαγικό αποτέλεσμα των συναυλιών συνέβαλε η διοργάνωση της Apazidis Entertainment και πιο συγκεκριμένα του Παντελή και της Στέισυ.

Την μεταφορά των ΠΥΞ ΛΑΞ είχε αναλάβει η WeGoSwiss Taxi and Limo Services και ο Παναγιώτης Θεολόγου.

katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page