top of page

Το μπομπιρέλιους στην Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Όταν έχεις ένα δραστήριο δίχρονο, με καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι μια πρόκληση να βρίσκεις τα κατάλληλα ερεθίσματα. Όταν μάλιστα βρίσκεσαι σε ξένη χώρα, τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. Τα ερωτήματα που ταλανίζουν εμένα είναι: να το πάω σε παραστάσεις που μιλούν γερμανικά -στην καλύτερη δηλαδή hoch deutsch για να της εξηγώ κιόλας; αγγλικά; ελληνικά;

Το μπομπιρέλιους στην Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο
Το μπομπιρέλιους στην Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο


Ναι ξέρω, θα μου πείτε αυτά τα ερωτήματα είναι προβλήματα του πρώτου κόσμου, αλλά για ένα νήπιο που αρχίζει να κατακτά την μητρική του γλώσσα, το κάνει πιο πολύπλοκο η έκθεση σε δεύτερη και τρίτη ξένη γλώσσα.


Εδώ στην ξενιτιά, η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές παιδικές παραστάσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού ανθρώπου που έχει πάθει εργατικό ατύχημα. Οπότε όταν ήρθε στα μέρη μας, στο Zug η παράσταση ''Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο'' της Παραμυθοχώρας στο θέατρο Theater im Burgbachkeller.


έσπευσα να κλείσω εισητήριο. Το μικρό μου μπομπιρέλιους κατεργάριους πέρασε με δωρεάν είσοδο γιατί η παράσταση ήταν από 3+ και εκείνη είναι μικρότερη (και VIP από κούνια χεχε).


Να σας πώ την αλήθεια δεν ξέρω ενήλικα που να πηγαίνει με χαρά σε τέτοιες δραστηριότητες/θεάματα, εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπήρχαν τραγούδια του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος είναι και αγαπημένος του μπομπιρέλιους. Και ενώ πήγα με διάθεση ''τι θυσίες κάνω για το παιδί μου'' η παράσταση μας κέρδισε το ενδιαφέρον. Οι δύο ηθοποιοί Μαρία Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, οι οποίες σχεδίασαν την παράσταση του Αντώνη Παπαθεοδούλου μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (κούκλες, κουστούμια, σκηνικά, σκηνοθεσία, σκηνοθεσία, εμηνεία, καλλιτεχνική επιμέλεια), κέντρισαν την προσοχή των μικρών συμμετεχόντων (οι οποίοι είναι και οι πιο σκληροί κριτές) ενώ έδειξαν υπομονή με το μικρό μπομπιρέλιους το οποίο στην αρχή φοβόταν το μαύρο θέατρο και τελικά παρακολουθήσαμε την παράσταση από τα σκαλάκια της εισόδου (σκιαχτικό η αλήθεια για μικρό παιδί να βλέπει ένα χώρο βαμμένο μαύρο γεμάτο κόσμο).


Το σίγουρο είναι ότι εάν πραγματοποιηθεί ανάλογο κάλεσμα του Neue Griechische Schule θα παραβρεθούμε με χαρά και εύχομαι ακόμη περισσότερες θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα να μπορέσουν να μας επισκεφθούν.



Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς Σχεδιασμός κούκλας-κουστουμιών -σκηνικών-σκηνοθεσία-ερμηνεία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς Σχεδιασμός κούκλας-κουστουμιών -σκηνικών-σκηνοθεσία-ερμηνεία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ: https://tinyurl.com/4fyue2pz

katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page