top of page

Ανασκόπηση 2022: 10 αξέχαστες στιγμές

Μια ανασκόπηση του χρόνου που πέρασε με τις πιο δυνατές στιγμές. Είτε είσαι πιο εξωστρεφής τύπος (σαν και εμένα) είτε εσωστρεφής και δεν θες να μοιράζεσαι πράγματα με κόσμο (οικογένεια, φίλους, γνωστούς) σου προτείνω να κάνεις και εσύ αυτήν την λίστα με τις σημαντικότερες αναμνήσεις του χρόνου. Αποτελεί ένα ωραίο εξελικτικό μνημογράφημα (πώς μου έρχονται τέτοιες εκφράσεις πρωί πρωί που γράφω το κείμενο μην με ρωτάτε ούτε εγώ ξέρω).


Το λοιπόν εάν έφτασες έως εδώ φίλε αναγνώστη, νομίζω ότι σου αξίζει να μάθεις τις σημαντικότερες στιγμές του χρόνου μου και να μάθεις ότι αυτό το έτος επιβίωσα από:


1. Μητρότητα: ο πρώτος χρόνος εκπαίδευσης μου ως μαμά νομίζω πήγε καλά, αλλά το μπομπιρέλιους είναι το καταλληλότερο πλάσμα για να απαντήσει σε αυτό. Ευτυχώς με συμφέρει γιατί προς το παρόν λέει «νεοοο» το νερό, γειά σου, κάτω και «κούτσι κούτσι το κουκούτσι», από το ομώνυμο τραγούδι οπότε δεν θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα.


2. Μετανάστευση: και έρχεται που λέτε ο καλός μου και μου λέει: «Μου έγινε μια πρόταση από Ελβετία τι λες;». Σιωπηλή έφυγα από το δωμάτιο. Πηγαινοερχόμουν στον διάδρομο σκεφτική μέχρι που μου είπε: «Δεν θες μάλλον ε;». «Όχι, του απαντάω. προσπαθώ να θυμηθώ που έχουμε τις μεγάλες βαλίτσες»…


3. Αποχώρηση από την εργασία μου: Με την απόφαση του εκπατρισμού ήρθε ως λογικό επόμενο αποτέλεσμα. 6 χρόνια σε πολυεθνική μου δίδαξαν πολλά, μέχρι που έφτασα στο σημείο να γυρίσω σελίδα και να γίνω…


4. Stay at home mom ή μαμά πλήρους απασχόλησης. Στο σημείο αυτό να πώ ότι οι γυναίκες που επέστρεψαν στην εργασία τους πολύ νωρίς μετά την γέννα έχουν κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό μου, καθώς πριν αποκτήσω παιδί δεν αντιλαμβανόμουν πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστείς το μικρό σου. Καταρχάς δεν συνειδητοποιείς πόσο μικρό είναι. Πόσο συνδεδεμένα είναι τα δύο σώματα ακόμα και αφού γεννήσεις.


5. Εγκυμοσύνη: Το τελευταίο πράγμα που περίμενα να συμβεί αυτήν την χρονιά. Μια ευχάριστη έκπληξη και ένα δύσκολο ταξίδι, ιδίως όταν υπάρχει τόση μικρή διαφορά από το πρώτο μπομπιρέλι καθώς και η προσωπική ‘’βίδα’’ μου να μην υπάρχει εξωτερική βοήθεια από μη συγγενή όσο δεν μιλάει. Νομίζω αυτή η φάση μου κόλλησε τη φράση ‘’κομάντο’’ από τους φίλους και τον σύντροφό μου αφού δεν άφησα τίποτα να μπει εμπόδιο σε πράγματα που ήθελα να κάνω και εμπειρίες που ήθελα να ζήσω/ουμε το Μαράκι και εγώ: Διακοπές με αυτοκίνητο, αεροπορικό ταξίδι (για το οποίο σας μίλησα σε άλλο άρθρο), εξορμήσεις σε πινακοθήκες αλλά και πολιτισμό σοκ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ελβετία!


6. Μετακόμιση: Η χειρότερη εμπειρία που είχα ποτέ (και έχω κάνει πολλές μετακομίσεις). Από την αρχή έως το τέλος θα μπορούσε να είναι σενάριο φαρσοκωμωδίας, εάν δεν ήμουν εγώ πρωταγωνίστρια με αναγούλες, ζαλάδες και κάτι ‘’επαγγελματίες’’, που μπροστά τους το circo Medrano φαντάζει εξαιρετική επιλογή.


7. Διοργάνωσα βάφτιση εξ αποστάσεως: Τα λόγια είναι περιττά, αλλά τα χαμόγελα όλων των αγαπημένων μας, οι οποίοι ήταν εκεί ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.


8. Έγινα νονά σε ένα από τα πιο γλυκά αγόρια του κόσμου όλου, επισφραγίζοντας την φιλία μου με την αγαπημένη Γιούλη Κυριαζή Μπακογιάννη! :D


9. Ταξίδεψα στο Λονδίνο και θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια στο LSE και στην εστία μου που είχα γίνει πρόεδρος και τέλος δημιούργησα...



10. Το δικό μου blog: https://www.mylifeinswitzerland.com/ κάνοντας ένα από τα πράγματα που αγαπάω πιο πολύ, να γράφω (και να διαβάζω!). Και σας ευχαριστώ που το διαβάζετε και εσείς!


Όσο ωραίο και συναρπαστικό ήταν το 2022, πρώτη φορά ανυπομονώ να αλλάξει ο χρόνος και να έρθει το 2023 και να βιώσω το νούμερο 1 ξανά… 😊

katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page