Κολοκυθοκορφάδες: Vegan & νηστίσιμοι
top of page

Κολοκυθοκορφάδες: Vegan & νηστίσιμοι

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι συνυφασμένη με απώλειες. Όποιος ακολουθεί τον επιτάφιο δεν μπορεί παρά να μην σκεφτεί κάποιον αγαπημένο, κάποτε στο παρελθον, που έκανε την ίδια διαδρομή. Σκυφτός, χαμένος στις σκέψεις, εάν όχι στην θλίψη ότι δεν θα ξαναδεί το αγαπημένο του πρόσωπο.

Φέτος, λόγω της μικρής ηλικίας των μωρών και της ώρας, δεν μπόρεσα να πάω στην ακολουθία του Αγίου Δημητρίου της Ζυρίχης, αλλά έκανα ένα δικό μου ιδιαίτερο μνημόσυνο.

Έφτιαξα κολοκυθοκορφάδες, ένα φαγητό που έφτιαχνε η συνονόματη γιαγιά μου, της οποίας τα φαγητά άξιζαν πολλά αστέρια michelin. Και μοιράζομαι την συνταγή κατόπιν απαίτησης του κοινού, αφού μου την ζητήσατε στο instagram!


Vegan - Νηστίσιμη εκδοχή

Υλικά για 4 άτομα

ρύζι - 2,5 κούπες του τσαγιού. Προσωπικά βάζω basmati γιατί είναι ιδιαίτερα αρωματικό

ντομάτες

φρέσκο κρεμμύδι

ξερό κρεμμύδι

κόκκινη πιπεριά

κολοκυθάκι (ή ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο)

κολοκυθοανθοί

κόλιανδρος (αυτός κάνει τη διαφορά, trust me)

αλάτι - πιπέρι


Εναλλακτική/συμπληρωματική εκδοχή:

κιμάς (χωρίς το ρύζι)

τυρί φέτα

λάδι


Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά

Ενώ βράζει το ρύζι κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στο ίδιο κατσαρολάκι με το ρύζι.

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι με νερό και ξύδι τους κολοκυθοανθούς για να βγάλουν τυχόν μαμουνάκια, εάν δεν βγουν καλή καρδιά (μη μου κάνεις ίου, βάζω στοίχημα έχεις φάει χειρότερο junk food - ιδίως μετά από ξενύχτι).


Τι έλεγα; α, ναι.


Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα του ρυζιού πετάμε το πολύ νερό και βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού στους κολοκυθοανθούς. Αυτό θέλει υπομονή, εάν το φτιάξετε ενώ βιάζεστε θα αρχίσετε τα #$*(^@ και δεν θα ήθελα...


Αφού γεμίσετε τους κολοκυθοανθούς, τους βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση και μετά από 30' περίπου είναι έτοιμα!


Guten Appetit!


katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page