top of page

Η Βιβέττα Λαϊνιώτη & η Θάνια Μπέλμπα μας μιλούν περί πρεμιέρας και... Epi Skinis.


Όταν είσαι Έλληνας στην Ελβετία υπάρχουν πολλά πράγματα να δεις και να ακούσεις αλλά σπάνια στη μητρική σου γλώσσα. Σε αυτήν την πρόκληση βρήκε λύση η Βιβέττα Λαϊνιώτη, θεατρολόγος και

ιδρύτρια της ομάδας EPI SKINIS, της πρώτης Ελληνόφωνης ερασιτεχνικής θεατρικής σχολής της Ζυρίχης.


Πώς αποφάσισες να αλλάξεις χώρα;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για την φιλοξενία σας στο blog σας και για την τιμή που μας κάνετε να είστε επίσημος χορηγός επικοινωνίας της παράστασης μας! Αποφάσισα να αλλάξω χώρα για έναν έρωτα… τον μοναδικό μου έρωτα!!! Που παραμένει ακόμα και σήμερα!!!


Δεν προετοιμάστηκα καθόλου για μείνω μόνιμα στην Ζυρίχη… Ερχόμουν για ένα τριήμερο για να επισκεφθώ τον αγαπημένο μου, και απλά δεν ξαναγύρισα πίσω!

Πώς προετοιμάστηκες /τι χρειάστηκε για να έρθεις Ελβετία;

Η αλήθεια είναι πως δεν προετοιμάστηκα καθόλου… Ερχόμουν για ένα τριήμερο για να επισκεφθώ τον αγαπημένο μου, που τώρα είναι και ο σύζυγος μου και απλά δεν ξαναγύρισα πίσω! Ο λόγος; Είχα στείλει ένα βιογραφικό λίγες μέρες πριν το ταξίδι μου στην Ζυρίχη και με πήραν αμέσως οπότε έμεινα κατευθείαν! Ήταν τόσο ξαφνικό που για ένα μήνα δανειζόμουν ρούχα από τον σύζυγό μου μιας και είχα έρθει μόνο με μια χειραποσκευή!!!

Βιβέττα Λαϊνιώτη Επάγγελμα: Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Δασκάλα Δραματικής Τέχνης Ηλικία: 38 Πόλη: Ζυρίχη

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; Η δυνατότητα να ζήσεις λίγο πιο «αναρχικά» με την γοητευτική έννοια της λέξεως , χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις!!!


Τι σου αρέσει πιο πολύ εδώ; Η ηρεμία ακόμα και όταν νιώθεις πως όλος ο κόσμος «τρέχει»!!

Δυσκολεύτηκα να δεχτώ πως τα «λάθη» δεν επιτρέπονται σε αυτήν την χώρα τόσο εύκολα!!!

Δυσκολεύτηκες με την γλώσσα/τον διαφορετικό τρόπο ζωής;

Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες, αλλά είμαι ένας χαρακτήρας που δεν το βάζω κάτω… Άλλωστε όλα τα μαθήματα που παίρνω για την ζωή αλλά και για τον εαυτό μου τα έχω μάθει μόνο από τις δύσκολες στιγμές… Ωστόσο για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα σου νομίζω πως δυσκολεύτηκα περισσότερο στο να δεχτώ πως τα «λάθη» δεν επιτρέπονται σε αυτήν την χώρα τόσο εύκολα!!! (γέλια)


Πώς εμπνεύστηκες να δημιουργήσεις την ομάδα EPISKINIS;

Ήταν ένα όνειρο που υπήρχε πάντα μέσα μου!!! Λόγω του ότι το Θέατρο και η Τέχνη είναι «οξυγόνο» για μένα, ερχόμενη στην Ζυρίχη συνειδητοποίησα πως μου λείπει τόσο πολύ να κάνω και να βλέπω Θέατρο! Γνώρισα και άλλους καλλιτεχνικούς περιπατητές σαν και εμένα και έτσι αποφάσισα να ρισκάρω και να δημιουργήσω μια ερασιτεχνική θεατρική σχολή και όχι απλά μια ομάδα, όπου εδώ οι σπουδαστές θα διδάσκονται μαθήματα όπως υποκριτική, φωνητική, χορού, γιόγκα κ.α. Ειδικότερα ξεκίνησα με το όραμα πως η Σχολή EPI SKINIS θα γίνει πυρήνας τέχνης!!!


Με ποιο κριτήριο επέλεξες να ανεβάσετε το θεατρικό έργο «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»;

Ήταν καλοκαίρι του '21 που έπεσε το θεατρικό έργο του κυρίου Καπουτζίδη στα χέρια μου και από την πρώτη κιόλας σελίδα ξεκίνησα να γελάω! Σκέφτηκα αν γελάω μόνο και μόνο που το διαβάζω πως θα ήταν να το έβλεπα στην σκηνή; Και έτσι σκέφτηκα ότι το έργο αυτό πρέπει να ανέβει στην Ζυρίχη και να το δουν εκεί οι Έλληνες και όχι μόνο!!! Ουσιαστικά το έργο αυτό σου δίνει όμορφα μηνύματα χωρίς να σε βαραίνει ψυχικά αλλά πάνω από όλα είναι μια κωμωδία όπου όποιος έρθει να την δει θα περάσει πολύ όμορφα! Στόχος μου με αυτήν την παράσταση είναι να βγει ο κόσμος μετά το τέλος της παράστασης και να έχει γελάσει με την ψυχή του!!!


18 Μαρτίου είναι η πρεμιέρα στο Comedy Haus στην Ζυρίχη. Έχεις άγχος;

Για ένα περίεργο λόγο όχι! Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα μοναδικά πλάσματα που έχω στην ομάδα μου! Είμαστε έτοιμοι πιστεύω και ο λόγος είναι πως προετοιμαζόμαστε 7 μήνες πολύ σκληρά για να βγει το συγκεκριμένο έργο. Ωστόσο επειδή φέτος παίζω κιόλας εκτός από το να σκηνοθετώ, δεν θα σου κρύψω πως εκείνα τα δευτερόλεπτα πριν βγω στην σκηνή τρέμω ολόκληρη… αλλά όταν βγω….και πατήσω το πόδι μου στο σανίδι… τότε είμαι «σπίτι μου» και η μαγεία ξεκινά…


Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;

Ζω το τώρα με όλη μου την δύναμη.. Στο παρελθόν είχα φανταστεί πολλές φορές το μέλλον μου και θα σου πω με σιγουριά πως τίποτα δεν φάνταζε όπως είναι σήμερα η ζωή μου… Μπορώ αν θες να σου πω τι εύχομαι για το μέλλον μου.. Να ξυπνάω κάθε μέρα υγιής με τους αγαπημένους μου δίπλα μου… Να ξυπνάω ολοκληρωμένη ψυχικά και πνευματικά...

Σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη κουβέντα μας και σε περιμένω στις παραστάσεις μας!!! 

Θάνια Μπέλμπα Επάγγελμα: Demand Planning Manager σε φαρμακευτική Πόλη: Ζυρίχη

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο;

Έβλεπα αρκετές θεατρικές παραστάσεις όσο ζούσα στην Ελλάδα, ωστόσο δεν ήμουν από τα παιδιά που ονειρεύονταν τη σκηνή. Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα την πιο καλλιτεχνική μου πλευρά. Το episkinis μπήκε στη ζωή μου από περιέργεια και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της έκφρασής μου. Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική και τα μέλη της ένα μοναδικό δέσιμο.

Μίλησέ μας λίγο για τον ρόλο σου στο θεατρικό «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του». Ποιον υποδύεσαι; Ποιο πρόβλημα καλείται να λύσει;

Η ηρωίδα μου είναι η Δήμητρα. Μια νέα, δυναμική γυναίκα που καλείται να κρατήσει ισορροπίες και να διαχειριστεί τις κρίσεις που δημιουργούνται με όσο το δυνατον λιγότερες “απώλειες”. Ο χαρακτήρας επιδιώκει να ελέγξει τις καταστάσεις και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μέχρι τη στιγμή που πέφτει και εκείνη θύμα των αποκαλύψεων και βρίσκεται εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα. Πως θα αντιδράσει η Δήμητρα; Θα το μάθουμε απο 18 Μαρτίου στο Comedy Haus.


18 Μαρτίου είναι η πρεμιέρα στο Comedy Haus στην Ζυρίχη. Έχεις άγχος;

Η πολύμηνη απαιτητική διαδικασία των προβών με έχουν αρκούντως προετοιμάσει για την τελική ευθεία της πρεμιέρας. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά με όλο τον θίασο υπο την εξαιρετική καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας μας. Νομίζω απομένει μόνο να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας και βέβαια τη μοναδική ενέργεια που θα μας χαρίσει το κοινό. Ανυπομωνούμε όλοι μας για αυτή τη υπέροχη συνάντηση episkinis.

Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;

Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στο χώρο του Supply Chain, στο κομμάτι του Planning σε φαρμακευτική εταιρεία. Έχω εργασιακή εμπειρία και στις δυο χώρες. Το Planning στην Ελλαδα δεν έχει τόση ανάπτυξη. Η αγορά είναι μικρή και δεν προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Η Ελβετία σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς σε παγκόσμιους διευθυντικούς ρόλους σε κεντρικά γραφεία πολυεθνικών οργανισμών, είναι μια πλήρως ανταγωνιστική διεθνής αγορά.

Σου αρέσει η ζωή στην Ελβετία;

Ζω αρκετά χρόνια στην Ελβετία και κάθε μέρα επιβεβαιώνομαι για την επιλογή μου να μένω εδώ. Η ποιότητα ζωή που μας προσφέρει η Ελβετία δεν συγκρίνεται με αυτή της Ελλάδας. Η ισορροπία μεταξύ ωρών εργασίας και ζωής στην Ελβετία σου δίνει την δυνατότητα να διαθέσεις χρόνο για τον εαυτό σου κάθε μέρα. Η οργάνωση της χώρας σου προσφέρει τεράστια ασφάλεια. Όσο για τη διασκέδαση και τον καιρό, δυο βασικούς τομείς για τους οποίους οι Έλληνες παραπονιούνται συνήθως, δεν τα βρίσκω τόσο διαφορετικά ή χειρότερα απο την Ελλάδα.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ONLINE www.episkinis.ch και στο ταμείο του Θέατρου μετά από διαθεσιμότητα έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης!

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.03 ΠΡΕΜΙΕΡΑ στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.03 ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις 16.00 & στις 19.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.03 στις 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.03 στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.03 στις 18.00

COMEDY HAUS, Albisriederstrasse 16, 8003 Zürich

Comments


katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page