top of page

Google Translate... ο καλύτερος μου φίλος

Ο καλύτερός μου φίλος…

Εδώ στα ξένα δεν είναι άλλος από το Google Translate!


Τι είναι το Google Translate?

Η ανάγκη τα έφερε έτσι ώστε να ανακαλύψω και να μοιραστώ μαζί σας ότι η Google μέσω της μεταφραστικής εφαρμογής της, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να μεταφράζουν ζωντανά πινακίδες, ταμπέλες οτιδήποτε χρειάζονται τέλος πάντων! Μια δυνατότητα που μπορεί να βοηθήσει κάθε ταξιδιώτη ανεξαρτήτως προορισμού ή γλώσσας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα… Εάν είστε οπτικός τύπος σαν εμένα, θα τα βρείτε μάλλον χρήσιμα, ιδίως εάν οργανώνετε ταξίδι.


Η Google μέσω της μεταφραστικής εφαρμογής της Google Translate, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να μεταφράζουν ζωντανά πινακίδες, ταμπέλες οτιδήποτε χρειάζονται τέλος πάντων!




Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τον μεταφραστή της Google;

Για να αξιοποιήσετε αυτήν την δυνατότητα,

ανοίγετε την εφαρμογή και αντί για ‘’εισαγωγή κειμένου’’ πατάτε το εικονίδιο της κάμερας.

Φυσικά μπορείτε πάντα να πληκτρολογήσετε μια ξένη λέξη που δεν γνωρίζετε στην μητρική σας γλώσσα. Εκτός αυτού όμως και για να γλιτώνετε χρόνο μπορείτε πατώντας το μικρόφωνο να ηχογραφήσετε την λέξη και το app να σας την μεταφράσει αυτολεξεί!


Για τους πιο κοινωνικούς ταξιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να επικοινωνήσουν μεν, αγνοούν την τοπική γλώσσα δε, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης διαλόγου. Σε αυτή την περίπτωση απλά πατάτε την συνομιλία και μιλάτε διαδοχικά με τον συνταξιδιώτη, τον έμπορο, τον ταξιτζή, τον οικοδεσπότη σας.

Η εφαρμογή βέβαια μπορεί να πέσει σε χαριτωμένα ‘’λαθάκια’’ αλλά στο τέλος νόημα θα βγει (αυτό δεν είναι και το ζητούμενο άλλωστε; )


Ελπίζω να σας φανεί αυτή η δυνατότητα χρήσιμη στο επόμενο ταξίδι…

katerina_pournaropoulou_2_edited.jpg

Hi, thanks for stopping by!

 

Καλώς ήρθατε στο blog mylifeinswitzerland.com!

Να προσφέρω φοντανάκι;

 

Είμαι η Κατερίνα, ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους: μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.

Μετά από μία δεκαετία στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing, της διοργάνωσης business events και στρατηγικών CSR ( Citizenship - Corporate Social Responsiblity) - ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα, πλεόν απολαμβάνω τη ζωή ως full time mom και freelancing επικοινωνιολόγος στην Ελβετία!

Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και τα ταξίδια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το blog ''my life in Switzerland'' καθώς είναι ένα εγχείρημα να απαντήσω στο πολύ συχνό ερώτημα, ''Ωραία δεν είναι η ζωή στην Ελβετία Κατερίνα;''

 

Ευχαριστώ που διαβάζετε το ''my life in Switzerland''! 

Περιμένω τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας για διάλογο και έμπνευση για νέες αναρτήσεις!

bottom of page